Castraveți bulgărești

de Panacris in Muraturi, 21 Sep 2014 | 8574 vizualizari

 

Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;) Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă și așezați în borcane de 800 g ;) Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii ;) Răbdare, spor și succes! Finalizare rețetei am efectuat-o la socrii;), deoarece am constata, după ani și ani, că apa din puțul lor e cea mai bună pentru conservele de iarnă;) are mare conținut de clacar ce menține legumele tari;) Așa, că poze de prezentare frumoase, mai puțin :P ;) Important e gustul ;)

 

INGREDIENTE

  • Castraveţi 1000 g
  • Morcovi 250 g
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi ,
  • ceapă albă 4-5 bucăți,
  • Hrean 5 bucăţi
  • Mărar uscat 100 grame ,
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
  • Apă 4000 ml,
  • Oţet 500 ml,
  • Zahăr 250 g,
  • Sare neiodată 150 g,
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți bulgărești:

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă zarzavatul, se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert, la foc moderat cca. 20 de minute. Lichidul obținut, se toarnă peste castraveţii din borcane. Borcanele se sigilează cu capace sterilizate și dezinfectate cu alcool sanitar. Simplu și bun, doar să aveți răbdare;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți bulgărești" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet